Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΛΙΟ-ΧΙΟΥΜΟΡ

Φλερτάρετε με χιούμορ
Μαρία Σωνιδου (καθημερινή 20/03/2004)
  
Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο για έναν ελεύθερο άνδρα, που θέλει να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου του, είναι το χιούμορ. Είναι κοινό μυστικό ότι το γέλιο χαλαρώνει τους ανθρώπους και τούς κάνει να νιώθουν πιο άνετα, γι’ αυτό και ο ενδιαφερόμενος μπορεί ευκολότερα να προσεγγίσει τον στόχο του. Επιπλέον, αυτό που κάνει τους ανθρώπους να γελούν, τους κάνει και να αισθάνονται γοητευτικοί, ευτυχισμένοι και γιατί όχι και ριψοκίνδυνοι - στοιχεία που βρίσκουν απήχηση στο άλλο φύλο.
            Δυστυχώς, όμως, δεν διαθέτουν όλοι το χάρισμα. Κάποιοι, ωστόσο, μπορεί να τα καταφέρουν με κάποια καθοδήγηση· κι αυτή ακριβώς είναι η βάση ενός νέου εργαστηρίου, που έχει σκοπό να βοηθήσει τους άνδρες να χρησιμοποιούν το χιούμορ ως εργαλείο φλερτ. Εμπνευστής του είναι ο Βρετανός κωμικός Mαρκ Mπλέικ, ο οποίος άκουγε για πολλά χρόνια γνωστές και φίλες να του παραπονιούνται για τις αξιοθρήνητες προσπάθειες των ανδρών να τους πιάσουν κουβέντα κι αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βοηθήσει τους ομοφύλους του. Από τον Απρίλιο, λοιπόν, ξεκινά τη σειρά των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του, από το κανάλι UKTV G2, μέσω του οποίου θα διδάσκει τους άνδρες να κάνουν κόρτε με χιούμορ.
1.Με ποιο τρόπο αναπτύσσεται η πρώτη παράγραφος; Δικαιολογήστε την  απάντησή σας.

2.Πώς οι υπογραμμισμένες λέξεις βοηθούν στη συνοχή του κειμένου;

3.Ποια είναι η άποψή σας για την παρακάτω κρίση του κειμένου:  «Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο για έναν ελεύθερο άνδρα, που θέλει να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου του, είναι το χιούμορ»                                                                                                                   

4.Να  βρείτε  τα  συνώνυμα   των  υπογραμμισμένων  λέξεων

5.  Να δώσετε  ένα  κυριολεκτικό  και  ένα  μεταφορικό τίτλο  στο  κείμενο.

6.όπλο  , κανάλι. Να γράψετε  μια  δηλωτική  και  μια  μεταφορική  πρόταση  με τις  παραπάνω  λέξεις

7.κατάλληλη , αξιοθρήνητες , αποτελεσματικό   ,εμπνευστής .Να  ετυμολογήσετε  τις  παραπάνω  λέξεις  και  με το  β ΄συνθετικό   να  δημιουργήσετε  ένα  ουσιαστικό  (απλό ή  σύνθετο)

8..Να  γράψετε   μια  δική σας   χιουμοριστική   ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου