Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΕΡΩΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ





Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για ερωτα αρχαιο θεο
  1 α. Να  προσδιορίσετε  το ρόλο του έρωτα στη ζωή και των δύο φύλων και πώς αυτός πλέον διαμορφώνει τη στάση τους απέναντι στη ζωή. Να αναζητήσετε από το διαδίκτυο κείμενα όπου θα εξυμνείται ο έρωτας

v  β. Αφού αναγνωρίσετε τον κεντρικό χαρακτήρα του διηγήματος, να περιγράψετε το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται και τα στερεότυπα αυτού του πλαισίου.

v  γ. .Να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά των προσώπων που δρουν στο διήγημα (κοινωνική θέση, οικονομική κατάσταση, ήθος, συμπεριφορά,...).

v  2. α) Να σκιαγραφήσετε τη μορφή του πατέρα και της μητέρας όπως μας αποκαλύπτονται στο κείμενο. Να αναφερθείτε στον κοινωνικό τους ρόλο ως άνδρας και γυναίκα και στα στερεότυπα που περιβάλλουν αυτόν το ρόλο. Να αιτιολογήσετε τα παραπάνω παραπέμποντας στο ιστορικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο εγγράφεται το κείμενο.
v  β) Να σχολιάσετε τις σχέσεις των μελών της συγκεκριμένης οικογένειας (πατέρας-μητέρα, πατέρας-κόρη, μητέρα-κόρη).

v  3. α) Αφού σκιαγραφήσετε την Ελενίτσα όπως διαφαίνεται μέσα από το κείμενο (ηλικία [περίπου], μορφή οικογένειας, τόπος διαμονής, κοινωνία κ.λπ.) σκεφτείτε πώς θα ήταν γραμμένο το διήγημα αν γραφόταν από ένα κορίτσι της ίδιας ηλικίας και των ίδιων χαρακτηριστικών;. Ποια τα συμπερασματά σας;


v  β) Προσπαθείστε να μπείτε στη θέση του πατέρα  και της  Ελενίτσας και να καταγράψετε στο ημερολόγιο του (1 σελίδα) το περιστατικό (γεγονότα, σκέψεις , συναισθήματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου